Wat te doen in de vakantie thuis

Wat te doen in de vakantie thuis

De zomervakantie is voor sommige al een tijd onder weg of voor sommige net begonnen. Leuk zo’n zomervakantie, maar ik heb geen werk, mijn vrienden zijn allemaal op vakantie en dan zit ik lekker thuis en heb ik geen idee wat ik moet doen. Herkenbaar toch? We hebben allemaal wel een moment gehad in de zomervakantie dat je echt geen idee hebt wat je moet doen. Dus hebben we voor jullie (degene die op Google opzoeken wat je moet doen als je je verveeld, omdat je zelf niets kan bedenken) een lijst gemaakt met Wat te doen in de vakantie thuis, zodat je deze vakantie geen moment hoeft te vervelen.

Wat te doen in de vakantie thuis:

Instrument leren spelen:
Heb je thuis een instrument liggen? Probeer dan eens om het instrument te leren spelen, dit kan door op YouTube filmpjes op te zoeken hoe je een liedje moet spelen met een bepaald instrument. Heb je geen instrument, dan kan tegenwoordig nog altijd een app downloaden, zoals een keyboard.

Bakken:
Als je honger hebt kan je naar de winkel gaan en daar een taart halen om thuis op te eten, maar dan is je verveling nog niet weg. Het is veel leuker om naar de winkel te gaan en bak spullen te halen en zelf een taart te bakken of cake, koekjes, boterkoek of cupcakes.

Fotografie of filmen:
Tegenwoordig heeft iedereen wel een telefoon of camera om foto’s of filmpjes te maken. Ga er eens op uit en probeer de mooiste dingen vast te leggen in de buurt. Het is tenslotte zomer, dus plekken genoeg om mooie foto’s/filmpjes te maken.

YouTube:
Je kan natuurlijk de hele zomer YouTube filmpje kijken van je favoriete YouTubers, maar je kan het natuurlijk zelf ook eens proberen. Heb je last van camera vrees, dan kan je natuurlijk ook eerst beginnen met het maken van filmpjes zonder het op YouTube te zetten. Ga eens op onderzoek uit op internet hoe je dit het best kan aanpakken. Zo kan je je de hele zomer vermaken.

Blog starten:
Ook iets voor online. Maak je eigen blog, met een blog kan je je verhalen kwijt of inspiratie geven aan andere mensen die je blog gaan lezen. Creëer een band met jou en je blog lezers. Heb je nou geen idee hoe je dit kan aanpakken? Kijk dan eens op internet naar andere mensen die blogs maken. Laat meteen een reactie achter dat jij ook blogs maakt, misschien krijg je meteen lezers erbij.

Wat te doen in de vakantie thuis

Een boek schrijven:
Ook iets met schrijven, maar dit keer niet online. Ben je goed met het schrijven van dingen, dan is het natuurlijk ook leuk om een eigen boek te schrijven.

Een lied maken:
Ben je muzikaal? Dan is het misschien leuk om een eigen nummer te schrijven. Dit kan door een lied met tekst te maken, maar je kan natuurlijk ook een eigen beat maken. Op internet zijn er genoeg tutorials hoe je dit het beste kan doen.

Sporten:
Ook in de zomer wil je fit blijven, hier zijn heel veel verschillende manieren voor. Je kan naar de sportschool gaan, je kan gaan hardlopen, meedoen aan sportactiviteiten in de buurt of je een les volgen op internet. Woon je dicht bij het strand, dan kan je natuurlijk ook altijd daar gaan hardlopen. Kijk wel uit voor het warme weer, want dat kan erg gevaarlijk zijn.

Bucket list maken:
Iedereen heeft bepaalde dingen die je ooit wil meemaken in je leven, hoe jong of oud je ook bent. Maak een lijst met allemaal dingen wat je ooit nog wilt doen of dat nou deze vakantie is, over een jaar of over 10 jaar. Je hebt dan altijd een overzicht wat je nog wilt doen.

Een eigen lettertype maken: 
Heb je altijd al je eigen lettertype willen maken, dat kan! Klik hier om een papiertje te downloaden waar je je eigen lettertype kan creëren. Maak er een foto van of scan het in en upload het op deze site.

Maak een eigen tijdschrift: 
Ook leuk om een keer te doen! Maak je eigen tijdschrift met eigen of foto’s uit andere tijdschriften. Maak je eigen verhaaltjes en roddels. Je kan ook online een eigen tijdschrift maken en zelfs bestellen voor zo’n €30,- klik hier!

Pinterest:
Pinterest is een hele handige website voor als je je verveeld er zijn zo veel leuke dingen om te maken. Maak dus eens wat na. Knutsel wat in elkaar en vind inspiratie op Pinterest.

Opruimen:
Misschien wel het mist leukste uit dit lijstje, maar als je eenmaal klaar bent, ben je enorm blij. Verwijder eens bestanden van je laptop/mobiel die je niet meer gebruikt. Ruim je kamer op of bepaalde delen uit het huis, zoals de garage. Zo maak je je moeder ook nog eens blij.

Ga wat leren:
Leren? Ben je gek ik ben net van school af. Er zijn zoveel dingen nog om te leren die je niet op school leert. En je hebt alle tijd om te leren in de vakantie. Je kan naar de bibliotheek gaan om boeken uit te zoeken, maar je kan ook op internet zoeken naar gratis cursussen. Je kan natuurlijk ook voor je theorie voor auto rijden leren of als voetballer de spelregels van voetbal uit je hoofd kennen.

Wordt vrijwilliger!
Als je geen werk kan vinden, dan maar vrijwillig gaan werken toch? Er zijn genoeg plekken waar je vrijwilligers werk kan doen en waar ze je nodig hebben en het is ook nog eens een leuke ervaring.

Wat te doen in de vakantie thuis

Documentaire kijken:
Op YouTube, Netflix of internet zijn er genoeg documentaire te vinden. Zoek naar documentaires die jij interessant vind. Hier kan je je lang mee vermaken. Klik hier voor de website.

Kennis testen met GeoGuessr
Ben je goed met het herkennen van landen? Speel dan GeoGuessr. Een leuk spel waarbij je via Google maps ergens terecht komt op de wereld en je moet raden waar je bent. Dit kan je natuurlijk ook doen als je niet zo goed bent in het herkennen van landen. Klik hier voor de link.

Websites afgaan
Ga leuke websites af om spullen te kopen of inspiratie op te doen, zoals Marktplaats, Pinterest, VTwonen, Zalando enzovoorts.

Spullen verkopen
Over Marktplaats gesproken. Ga eens op zoek in je huis en verkoop spullen via Marktplaats of andere verkoop websites. Zo ben je lekker bezig met het zoeken, foto’s maken en onderhandelen.

Maak top 10 lijstjes
Maak je eigen top 1o lijstjes. Wie zijn jou 1o favoriete personen? Wat zijn je favoriete films/serie’s? Wat zijn je top 10 tofste ervaringen?

Goochelen
Heb je altijd eens willen leren goochelen? Zoek dan op YouTube naar goochel trucs en verbaas je vrienden en familie (en misschien jezelf) met je goochel trucs.

Oude foto’s en filmpjes kijken
Iedereen heeft wel oude foto’s of filmpjes van vroeger. Bekijk ze allemaal en de dag is zo voorbij!

XXL kleurplaten
Een kleurplaat inkleuren is zo klaar, maar een XXL kleurplaat niet. Zoek eens op internet naar XXL kleurplaten die jij leuk vind, zoals deze.

Hou je eigen karaoke show
Op YouTube kan je genoeg lyrics video’s vinden, dus hou je eigen karaoke show, maar zorg wel dat je je ouders en broers/zussen het geluid bespaard.

Pimp je spullen
Iets wat meiden altijd leuk vinden, hun spullen pimpen met van alles. Verveel je je? Pimp je spullen dan weer eens naar jou eigen style. Koop stickers/stiften ect.

Maak je eigen recepten boek
Hou je van koken? Maak dan je eigen recepten boek, zodat je bij de volgende keer dat je gaat koken het zo kan overnemen. Zoek op internet naar inspiratie.

Hebbedingentjes
Zoek eens op internet naar goedkope websites waar je voor 1 á 2 euro dingen kan kopen

Gratis producten testen
Zoek op internet naar websites waarbij je gratis producten van bedrijven kan testen

Nieuwe muziek ontdekken
Ontdek eens op Spotify muziek die je normaal niet zo luisteren, misschien krijg je een hele nieuwe lijst met liedjes die je voorheen nog niet kon.

Maak een Instagram pagina aan voor je huisdier
Maak voor je hond, je kat, je goudvis of varken een Instagram pagina en plaats de meeste gekke of mooie foto’s van je huisdier.

Doe mee aan een challenge
Je hebt vast wel eens op internet een challenge voorbij zien komen dat je een aantal dagen een opdracht uit moet voeren. Zoek eens rond naar deze challenges en misschien kan je wel meerdere dagen zoet zijn hiermee.

Maak je eigen bordspel
Wordt je ook altijd gek van dezelfde bordspellen of die irritante regels? Maak dan je eigen bordspel met je eigen ideeën en regels.

Ik hoop dat jullie wat hadden aan de pagina ‘ Wat te doen in de vakantie thuis ‘. Wil je meer zomer artikelen zien? Bekijk dan het kopje ‘Zomer’ bij de menu balk! Heb je zelf nog aanvulling voor ‘ Wat te doen in de vakantie thuis ‘? Laat dan even een reactie achter!

Wat te doen in de vakantie thuis

Wat te doen in de vakantie thuis