Spelletjes voor in de auto onderweg naar vakantie

Spelletjes voor in de auto onderweg naar vakantie

Yes! We gaan eindelijk op vakantie. Nu is een vakantie natuurlijk super leuk, maar het heeft zeker ook nadelen. Zo kan de reis op weg naar vakantie echt eeuwen duren. Nu hebben we de oplossing voor jullie. Je hoeft je nooit meer te vervelen in de auto WANT wij hebben een lijst met spelletjes voor in de auto onderweg naar vakantie.

Spelletjes voor in de auto onderweg naar vakantie:

Nummerbord bingo:

Zorg dat je een blaadje hebt met de cijfers 01 t/m 99, zoals hier onder afgebeeld. Elke keer als je een een combinatie ziet op de kentekenplaat bij een auto, dan mag je een cijfer afvinken. Wie als eerst alles heeft roept ‘BINGO’ en heeft gewonnen.

punten op matrixbord

Supermarktspel:

Bij dit spel is het de bedoeling dat je veel onthoud. Speler 1 noemt een woord dat begint met de A en in de supermarkt ligt. Speler 2 herhaald dan wat speler 1 zegt en noemt een letter met de B. Wie aan het einde alle boodschappen nog weet, die wint!

Fantasie spel:

Speler 1 begint de eerste zin van een verhaal ‘er was eens een ….. ‘ speler 2 maakt de volgende zin en ga zo maar door. Tot dat je samen een heel mooi verhaal hebt gemaakt.

Wie ben ik:

Alle spelers krijgen een naam toegewezen. Dit kan zijn een bekende Nederlander, een fictief persoon, een dier of een voorwerp. Je moet proberen te raden wie je bent doormiddel van Ja of Nee vragen, zoals ‘leeft mijn persoon?’ Wie het eerst zijn of haar kaartje heeft geraden, die wint!

 

Liedjes raden:

Een persoon heeft een liedje opstaan met de koptelefoon op en probeert het liedje te playbacken. De andere persoon/personen moeten proberen om het liedje te raden. Wie na een x aantal liedjes de meeste heeft geraden die wint!

 

Kleuren spel

Iedereen kiest een kleur. Met een timer bepaal je samen een tijd. In de bepaalde tijd is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk auto’s telt die jou gekozen kleur hebben. Degene die na de afgesproken tijd de meeste auto’s heeft geteld, die wint!

 

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze lijst met spelletjes voor in de auto onderweg. Je kan natuurlijk ook altijd nog andere challenges of tags doen. Blijf je deze vakantie thuis en verveel je je? Klik dan hier voor de verveel tips.