Spellen voor in de zomer

Spellen voor in de zomer:

De zomervakantie is begonnen! Laat het nou vaak lekker weer zijn in de zomer. Nu kan je lekker buiten gaan liggen zonnen of zwemmen in de zee, maar je kan ook hele leuke spelletjes spelen die je met dit warme weer kan doen. Ik heb hier voor jullie een lijst met spellen voor in de zomer.

Spellen voor in de zomer:

Frisbee Boter, kaas en eieren

Wat heb je nodig:
– Een kleed
– Tape
– 2x 3 Frisbee’s van 2 verschillende kleuren

Hoe zet je het klaar:
Je legt het kleed op het gras of stenen. Met het tape maak je 9 vakken, zoals hieronder is afgebeeld. Je zet een bepaald afstand die de kinderen moeten rennen voordat ze bij het kleed zijn. Daar leg je ook de 6 frisbee’s neer voor de twee teams.

Hoe werkt het:
Voor dat je begint met het spel maak je twee teams.  De kinderen moeten een parkour of een afstand afleggen voordat ze bij het kleed komen. Bij het kleed leggen beide teams hun eerste frisbee neer in een van de 9 vakken. Dan rennen ze snel terug en mag de volgende van hun team een frisbee neerleggen. Als een team 3 op een rij heeft, dan hebben ze gewonnen. Zijn alle frisbee’s neergelegd en je hebt geen drie op een rij, dan kan je kiezen voor een gelijkspel of je laat de kinderen per keer dat ze naar het kleed gaan 1 frisbee van hun wisselen met de frisbee van het andere team.

 

Spons bal

Wat heb je nodig:
– Een ballon
– X aantal sponzen (x staat voor het aantal deelnemers)
– X aantal verflatten (x staat voor het aantal deelnemers)
– Eventueel 2 doelen

Hoe zet je het klaar:
De verflatten steek je in de sponzen en zorgt dat ze stevig vast zitten, eventueel met lijm. Je zorgt dat je voor elk persoon die mee doet een stick hebt met een spons. Eventueel zet je 2 doeltjes klaar. Ook zorg je voor 1 ballon of meerdere als ze kapot gaan.

Hoe werkt het:
Je maakt 2 teams. Iedereen van het team krijgt een spons met een stokje erin. Beide teams moeten proberen om de ballon door middel van hun spons, in het doel te krijgen van het andere team. Je kan ook zonder een doel spelen. Beide teams moeten dan proberen zo lang mogelijk de ballon in de lucht te houden.

 

De race met het bevroren T-shirt

Wat heb je nodig:
– Een aantal oude T-Shirts

Hoe zet je het klaar:
Maak een paar uur van tevoren een aantal oude T-shirts nat en leg ze in de vriezer (eventueel opgevouwen).

Hoe werkt het:
Als de T-shirts bevroren zijn, deel je ze uit aan de kinderen. Wie het eerste zijn of haar T-shirt heeft aangetrokken, heeft gewonnen. Daarna is het natuurlijk voor alle kinderen lekker koel in dat net ontdooide T-shirt

 

Wie gooit er 6?

Wat heb je nodig:
– Een dobbelsteen
– Een emmer met water

Hoe zet je het klaar:
Vul een emmer met water en zet het midden op het gras met de dobbelsteen

Hoe werkt het:
De kinderen gaan in een kring zitten en moeten om de beurt dobbelen.
Wat moet je doen als je een getal gooit?
1: Je krijgt de emmer met water over je hoofd
2: Je mag nog een keer gooien
3: Ook hier krijg je de emmer met water over je hoofd
4: De volgorde gaat de andere kant op
5: Degene die naast jou aan de beurt is krijgt de emmer met water over zijn hoofd
6: Je mag de emmer met water over iemand zijn hoofd gooien naar keuze


Spellen voor in de zomer

Twister

Wat heb je nodig?
– Een grasveld
– Rode, gele, blauwe en groene spuitbussen
– Kartonnen doos
– Een bord met een wijzer die een kleur en lichaamsdeel aanwijst

Hoe zet je het klaar?
Je koopt 4 spuitbussen in de 4 kleuren van Twister (vraag wel na bij het kopen of het weggaat met water op het gras). Thuis heb je vast nog wel een doos liggen. Aan de onderkant van de doos maak je een groot rondje. Met dit rondje kan je makkelijk het Twister patroon maken.
Hoe werkt het?
Met maximaal 4 kinderen kan je het spel tegerlijk spelen. Met het zelfgemaakte bord of dobbelsteen kan je een kleur en lichaamsdeel aanwijzen die de kinderen moeten uitvoeren. Bijvoorbeeld linkerhand op blauw of rechtervoet op geel.

 

Sponsje leggen

Wat heb je nodig:
– Een spons
– Een emmer

Hoe bereid je het voor:
Je hoeft alleen een spons te hebben die met water gevuld is. Zorg ook dat je een emmer bij de hand hebt als je meer dan 1 ronde wilt spelen.

Hoe werkt het:
Iedereen kent het spel zak doekje leggen wel. Nu legt degene die aan de beurt is geen zakdoekje achter iemand neer, maar knijpt hij de spons uit boven een persoon. De persoon moet dan proberen om de sponseigenaar af te tikken.

Spellen voor in de zomer

Spellen voor in de zomer

Andere leuke spellen:

– Obstacel parcour
– Watergevechten
– Wie het snelst water van de ene kant naar de andere kant kan brengen

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze spellen voor in de zomer. Dus heb je zelf nou leuke ideeën voor spellen voor in de zomer? Laat dan even een reactie achter en misschien voegen we jou idee wel toe! Heb je aan deze spellen nog niet genoeg en verveel je je? Bekijk dan hier onze tips tegen verveling in de zomer.