Overige spellen

Leuke spellen voor de gezelligheid!

Voor een leuk avondje met vrienden of vriendinnen, heb je natuurlijk ook leuke spelletjes nodig die je dan kan doen. We hebben een aantal leuke spellen op een rijtje gezet, die jullie kunnen doen.

Truth or dare:


Het Engelse spel truth or dare, wordt in het Nederlands Doen, durf of de waarheid genoemd. In dit spel stel je je vrienden/vriendinnen vragen om hun beter te leren kennen of eens goed te onder horen. Als een persoon de beurt krijgt mag hij/zij een persoon aanwijzen die een keuze moet maken, hij/zij kan kiezen tussen doen, durf of waarheid. Bij doen mag de gene die de beurt heeft een opdracht verzinnen voor de persoon die hij/zij heeft aangewezen. Bij durf mag de gene die de beurt heeft een durf-vraag stellen aan de persoon die hij/zij heeft aangewezen, bijvoorbeeld durf je een snoepje te stelen. Bij waarheid mag de gene die de beurt heeft een waarheid-vraag stellen aan de persoon die hij/zij heeft aangewezen. Op deze vraag moet de aangewezen persoon de waarheid vertellen die jij hem/haar hebt gevraagd. Wil je wat vragen of opdrachten? Dan hebben we dat altijd nog op onze site staan!

Weerwolven:

Weerwolven is een spel voor een groep tussen 8-20 spelers. Het spel wordt gespeeld met kaarten. Dit kunnen normale speelkaarten zijn of speciale weerwolven kaarten. De groepen worden onder verdeeld in burgers en de weerwolven. De weerwolven hebben als doel om de burgers te vermoorden, dit gebeurt dan wel met spelkaarten. De speciale burgers kunnen dit voorkomen. Er moet ook een verteller zijn, die het verhaal gaat vertellen.

Voor meer uitleg over dit spel ga naar: http://home.hccnet.nl/ter.schegget/weerwolf/Spelregels%20Weerwolven%20010112.pdf

 

Grappige feiten:

Iedereen schrijft allemaal feiten over zich jezelf op een a4 papier en knip de feiten los van elkaar. Stop de feiten in een bakje of iets dergelijks. Om de beurt mag iemand een papiertje pakken met daarop een feit degene leest het voor en iedereen wijst iemand aan wie het geweest zou kunnen zijn inclusief degene die het is om de rest op een dwaal spoor te zetten. Wie weet het meest van de ander? Zijn er feiten over de ander die je nog niet wist? Je komt er allemaal achter tijdens dit spel

 

De hete kamer:

Om de beurt mag je elkaar 5 vragen stellen, maar deze vragen MOETEN beantwoord worden door de ander. Na de 5 vragen wissel je het om. Durf je het aan om misschien wel hele lastige vragen tegen je te krijgen?

 

Beroemdheid spel:

Schrijf behoorlijk wat beroemdheden op die je kent op een a4 papier en knip de beroemdheden los van elkaar. Stop het in een bakje en je pakt om de beurt een papiertje met daarop een beroemdheid. De ander moet raden wat er op jou papiertje staat. Hier bij krijgt hij/zij wel hints van degene met het papiertje. Je kan het ook aan passen door de ander vragen te laten stellen over jou beroemdheid die je alleen mag beantwoorden met Ja of Nee. Zo moet de ander er dus achter zien te komen wie je op je papiertje hebt.

 

Ballonnen spel:

Hang veel verschillende opgeblazen ballonnen op een schildersdoek. De kinderen hebben allemaal de mogelijkheid om 1 dartpijl te gooien. Je kan veel verschillende dingen in de ballon doen als beloning bijvoorbeeld snoepjes, maar je kan ook verf er in doen zodat de mooie witte schildersdoek in veel verschillende kleuren komt.

 

Vang het balletje!:

Voor dit spel heb je kleine balletjes nodig, zoals ping pong balletjes. Je kan ook andere voorwerpen gebruiken zoals snoepjes of katoenen balletjes. Het spel gaat als volgt. Je vormt een team met 2 personen de een heeft een bakje vast op zijn of haar hoofd en de ander probeert een balletje erin te gooien. Welk team dit het vaakst lukt binnen 1 minuut wint.

 

Pop de ballon:

Je gaat proberen om 5 ballonnen (met evt confetti erin) te knappen met dikke handschoenen of oven handschoenen. Je mag de ballon alleen met je handen kapot maken! Dit binnen een tijd van 1 minuut. Wie het meeste ballonnen kan knappen die wint.

 

Balletje laten vallen:

De speler staat op een stoel. Aan de ander kant van de stoel staat een bak/prullenbak om in te gooien. De bedoeling is dat je vanaf de hoogte van de leuning van de stoel het balletje moet laten vallen in het bakje het balletje mag niet eruit stuiteren. Wie als snelst 3 balletjes erin kan gooien zonder er uit te stuiteren wint.

 

Het champagne spel:

Maak teams van 2. Beide spelers van het team krijgen een plastic champagne glas. Je gaat tegen over elkaar staan met een afstand van 1 á 2 meter. De een heeft een balletje in het plastic champagne glas en probeert en balletje in het glas van de ander te krijgen door middel van gooien, maar je mag je andere hand niet gebruiken. Wie als eerst 10 keer ACHTER ELKAAR dit lukt die wint.

Hints:

In dit spel moet een speler iets/iemand uitbeelden en moeten de andere het gene wat de speler uitbeeld, gaan raden.

Hopelijk hebben jullie wat gehad aan deze spellen. Ik hoop dat jullie het leuk hebben gehad. Hebben jullie zelf nog spellen die we moeten toevoegen? Laat dat dan even achter!